A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

СъобщениеУважаеми дами и господа,

 

През последните години потокът от туристи от страната и чужбина, които посещават Дяволския мост над река Арда, тракийското светилище „Орлови скали“, меандрите на река Арда, които се намират в района на язовир „Кърджали“ и други туристически обекти, както и град Ардино, значително се увеличи. Съществуващите семейни хотели и къщи за гости не разполагат с необходимия капацитет за настаняване на туристи и гости на град Ардино и общината. Възможност за разрешаване на този проблем е свободният жилищен фонд, който съвместно чрез Община Ардино и Туристическият информационен центът (ТИЦ), може да бъде предлаган за настаняване на туристи.

В тази връзка се обръщаме към жителите на Община Ардино, които разполагат със свободни къщи и свободни стаи да ги предоставят, съвместно с ТИЦ-Ардино, за пълноценно оползотворяване. Всеки желаещ да се включи в тази инициатива бихме желали да предостави съгласие и необходимата информация, както следва:

  1. Вид на сградата.
  2. Брой стаи за настаняване (единични, двойни, тройни и други).
  3. Наличие на санитарни възли.
  4. Възможност за осигуряване на закуска. Осигуряването може да се извърши и чрез търговските обекти, разположени на територията на град Ардино и в населените места на общината.
  5. Наличие на подходящо оборудване и обзавеждане.

Съгласно изискванията на Закона за туризма къщите за гости следва да бъдат регистрирани в Общината.

Умоляваме Ви информацията да бъде предоставена на имейл адрес: ardino@abv.bg или в ТИЦ-Ардино. Лице за контакт: Семра Дурхан Исмаил,

имейл: tic-ardino@abv.bg  или тел: 0885 919 755

 

 ‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/